Wat is een pakketreis?

Een pakketreis is een door een reisorganisatie aangeboden reis die uit minimaal één vorm van vervoer of toeristische activiteit en ten minste één overnachting bestaat. Verder kunnen er allerlei zaken als excursies, huurauto’s en eten en drinken zijn inbegrepen. De reis wordt als pakket aangeboden en je kunt dus niet alleen de vlucht of de overnachting boeken.

pakketreis

Wat is er inbegrepen bij een pakketreis?

De definitie van pakketreizen is heel breed. Ze kunnen dan ook variëren van een busreisje binnen Nederland met een overnachting in een B&B of een vlucht met een verblijf in een hotel, tot een compleet verzorgde trektocht door een exotisch land. Lees dus goed de beschrijving en de voorwaarden van de reisorganisatie door om te ontdekken wat er precies is inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan overnachtingen en mogelijke upgrades, vervoer en excursies ter plaatse, een gids of reisleider, entreebewijzen, fooien, maaltijden, drankjes en andere kosten die je zelf eventueel maakt tijdens je vakantie.

Wat zijn de voordelen van een pakketreis ?

De twee belangrijkste voordelen van pakketreizen zijn natuurlijk het gemak en de besparing. Je kunt lekker op vakantie gaan zonder van tevoren alles uit te zoeken en te regelen (zoals vervoer van de luchthaven naar je accommodatie). Ook heb je vaak een aanspreekpunt ter plaatse, om je te helpen met problemen zonder dat je tegen een taalbarrière aanloopt. Bovendien profiteren reisorganisaties van de schaal waarop ze opereren en kunnen ze dus flink besparen op vluchten en accommodaties (maar ook zaken als skipassen, excursies enz.). Als je al deze onderdelen zelf regelt en betaalt, kost het je vrijwel altijd meer geld.

Op Expedia.nl kun je ook combinaties boeken voor extra voordeel, bijvoorbeeld een vlucht + hotel.

Terug naar de woordenlijst