Wanneer twee liefdes botsen: gezin en werk

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om stellen te zien met twee passies in hun leven: hun gezin en hun werk. Maak kennis met Bastian en Vera, een creatief stel uit Berlijn met jonge kinderen. Ze merken dat de grenzen tussen werk en privé steeds meer komen te vervagen.

de wereld is mooi, Bastian en Vera

Bastian is de oprichter van Jovoto, een creatief technologiebedrijf. Hij heeft zijn bedrijf vanuit het niets opgebouwd tot een onderneming met 80.000 werknemers in meer dan 150 landen. Hij heeft zijn werkzaamheden altijd met veel liefde verricht, maar het bedrijf heeft wel altijd zijn aandacht volledig opgeslokt.

Vera is een kapster en visagist die bezig is haar eigen studio op te richten. Ze is voornamelijk werkzaam in de muziekindustrie, waardoor werktijden van 09.00 tot 17.00 uur er voor haar niet inzitten.

Hoe zou hun leven door de komst van kinderen veranderen?

Wat gebeurde er toen hun kinderen eenmaal geboren waren? Ze lieten hun ambities niet los en ontdekten dat ze gewoon nóg een liefde in hun leven hadden. En zo begon voor hen de uitdaging om een goede balans te vinden tussen werk en gezin.

Hoe lukt het ze om met zulke veeleisende banen ook af en toe tot rust te komen? Ze vinden het leuk om in het weekend samen tijd door te brengen, maar weekenden en vakanties zijn schaars voor hen. Ze besloten dat het de hoogste tijd was om er samen even tussenuit te gaan en boekten een reis die precies was wat ze nodig hadden.

Maar biedt het zand van Dubai de oase van rust waar ze zo hard aan toe zijn? Bekijk de video en ontdek het zelf:

Ook zin in een stedentrip naar Dubai?

Een interview met Bastian en Vera

Waardoor gaan jullie elke dag weer met plezier naar je werk?
Bastian: Het creëren van een werkomgeving waar groot talent tot bloei kan komen, geeft mij veel voldoening. Momenteel hosten wij een gemeenschap van meer dan 85.000 creatieve professionals van over de hele wereld. We beseffen steeds vaker dat we het leven van sommigen van onze talenten voorgoed veranderen. Vorige week nog kregen we een bedankje van een designer die in Syrië woont. Het klopt gewoon.

Hoe ben je terechtgekomen in de wereld van haar en make-up?
Vera: Toen ik wiskunde studeerde aan de universiteit probeerde ik mijn studie zo veel mogelijk te vermijden en deed ik wat modellenwerk. Tijdens dat werk besloot ik haar en make-up te gaan doen. Ik vind het gewoon geweldig om te doen.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Vera: We zijn allebei geboren in de stad Münster en de plaatselijke skate scene had contact via een online skate-community. Bastian nam daar contact met me op.
Bastian: Ja, zij leek het gekste, mooiste meisje in de hele community te zijn. Uiteindelijk waren we meer dan tien jaar lang goede vrienden voordat Vera mij wist te overtuigen.
Vera: Haha, dat werd tijd ook.

Waar haal je je drive vandaan?
Bastian: Die krijg ik van Vera, zonder haar zou ik een bankhanger zijn.
Vera: Daar heb ik niet veel aan toe te voegen.

Nog advies voor andere ambitieuze ouders?
Vera: Leven, werken en loslaten. Soms ben ik zo gestrest vanwege mijn volle agenda op één dag dat ik de belangrijke dingen uit het oog verlies. Als ik het gevoel krijg dat ik even pauze nodig heb, neem ik die.
Bastian: Accepteer dat mislukking een onderdeel van het masterplan kan zijn. Kinderen op de eerste plaats. Punt uit!

Wat betekenen vakanties met het gezin voor jullie?
Vera: Vakanties met het gezin zijn voor het opladen van de batterij. Dat is alles wat we af en toe nodig hebben!
Bastian: Ja, we hebben een resetknop nodig. Reizen, vooral met het gezin, is een geweldige resetknop.

Wat was jullie favoriete activiteit in Dubai?
Bastian: De woestijnduinen proberen op en af te lopen met de kinderen, de talloze keren in het zwembad en zeker ook het kijken naar de zonsondergang.
Vera: Mijn favoriet was het Wild Wadi Waterpark.

Wat zijn een paar essentiële zaken waar jullie bij zweren om te zorgen voor een optimale balans tussen werk en privé?
Vera: Luister naar jezelf. Als je je overwerkt voelt, moet je stoppen, anders wordt het er niet beter op.
Bastian: Je leeft maar één keer. Gebruik je tijd en streef naar levendige momenten die je je kunt herinneren. Er zijn momenten waarop deze mindset zorgt voor een soort uitputting, maar wel op een goede manier. Je weet hoe het komt en dat is prima.

Afgezien van Dubai, waar dromen jullie altijd al van om als gezin eens naar toe te gaan?
Bastian: Een klein, afgelegen eiland omringd door warm water met alle basisvoorzieningen, en milde, kalme golven zodat ik mijn kinderen kan leren surfen.
Vera: Nieuw-Zeeland!

Nog tips voor mensen die in de creatieve industrie aan de slag willen?
Bastian: Leer jezelf kennen. Wat wil je, ik bedoel wat wil je echt, echt bereiken? Waar ben je goed in, wat zijn je passies? Focus op datgene wat op cruciale momenten in het leven op je pad komt. De kans is dan groot dat het na 5-7 jaar commercieel haalbaar wordt en je een goed inkomen verdient.

Hoe vonden jullie het om jezelf op tv te zien?
Bastian: Ik moet naar de kapper.
Vera: Het was wel wat raar, moet ik zeggen. Ik heb eerder wel modellenwerk gedaan, dus ik had mezelf al wel eens op een poster gezien, maar nooit met mijn gezin en zeker niet op tv.

Wat zeiden jullie vrienden en familie over de reclame?
Vera: Mijn moeder en zus zeiden dat ze de volgende keer mee willen als we op reis gaan met Expedia … haha, ze vonden de commercial geweldig! Ook van mijn vrienden heb ik alleen maar positieve reacties gehad.

Hoe belangrijk zijn familiemomenten voor jullie?
Bastian: Belangrijker dan wat dan ook. Punt.
Vera: Superbelangrijk. Ik bedoel, uiteindelijk is je tijd met je familie het enige wat telt.

Wat vonden de kinderen van Dubai? Zou je het aan andere gezinnen aanraden?
Vera: Ze vonden het geweldig. Ik weet nog dat ik het als kind geweldig vond om naar een waterpark te gaan en dat ik genoot van het perfecte weer, en dat vind ik nog steeds fijn als ik op vakantie ga.
Bastian: Ik ben niet zo’n luxe reiziger. Als je dat wel bent, zul je Dubai waarschijnlijk waarderen. Als je dat niet bent, zoals ik, moet je ook eens gaan. Het zal een belangrijke ervaring zijn.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*