Als je actief bent op Twitter wil je natuurlijk wel dat mensen je tweets lezen en er eventueel iets mee doen. Of je nou een persoonlijk of een zakelijk account beheert, je wilt zo veel mogelijk trouwe volgers. Maar hoe krijg je die en hoe houd je ze vast? In dit artikel geven we je 10 tips voor betere tweets.

Twitter

Tip 1: Correct Nederlands
Zorg ervoor dat de tekst van je tweet grammaticaal klopt en geen spelfouten bevat. Dit lijkt misschien een open deur, maar er komen echt vaak tweets voorbij met spel- en/of taalfouten. Neem dus altijd de tijd om je tweets goed na te lezen voordat je ze post.

Tip 2: Kort maar krachtig
Je hebt in een tweet maar ruimte voor 140 tekens. Vermijd daarom lange woorden, gebruik niet te veel (of geen) bijvoeglijk naamwoorden of bijwoorden, en gebruik liever spreektaal dan formele taal. Spreektaal is meestal namelijk korter en bondiger dan zakelijke teksten. Als je afkortingen wilt gebruiken, gebruik dan alleen gangbare afkortingen en bedenk ze niet zelf.

Tip 3: Plaats foto’s
Plaats niet alleen maar tekstuele tweets, maar maak ook gebruik van foto’s of video’s. Op tweets met een foto wordt vaker geklikt en ze worden vaker geretweet.

Tip 4: Vergeet de leestekens niet  
Bij het inkorten van een tweet heb je al snel de neiging om leestekens als komma’s en punten weg te laten. Dit kun je beter niet doen, want je tweet moet wel leesbaar blijven. Daarnaast ziet een tweet met interpunctie er gewoon netter en aantrekkelijker uit.

Tip 5: Citeer en retweet
Je hoeft echt niet al je tweets zelf te bedenken. Je kunt ook tweets citeren of retweeten van andere Twitter-accounts, zolang ze maar relevant en interessant voor jouw volgers zijn. Denk bijvoorbeeld aan tweets van andere reisbloggers of van accounts die iets met reizen te maken hebben.

Tip 6: Speel in op je doelgroep
Reis je veel binnen Europa? Twitter dan ook voornamelijk over je reizen in dit gebied en niet opeens over de politiek in Afrika. Jouw volgers volgen je omdat ze geïnteresseerd zijn in reizen, dus houd daar rekening mee.

Tip 7: Tijdstip
Natuurlijk speelt het tijdstip waarop je tweet een grote rol. Midden in de nacht zullen veel minder mensen jouw tweets lezen dan overdag. Je kunt niet exact achterhalen wanneer jouw volgers online zijn. Je zult dus op verschillende tijdstippen tweets moeten versturen, om uit te vinden op welk(e) tijdstip(pen) je de meeste reacties krijgt.

Tip 8: Hashtags
Op Twitter worden veel hashtags gebruikt. Deze vergroten je vindbaarheid en maken het makkelijker voor mensen om je in de gaten te houden. Populaire hashtags zie je vaak terug in de trending topics. Gebruik in elke tweet 1 of 2 hashtags (maar niet meer dan dat!) en houd relevante hashtags in de gaten voor interessante tweets van anderen over hetzelfde onderwerp.

Tip 9: NIET overdrijven!!!
Overdrijf niet in je tweets. Het gebruik van onnodig veel hoofdletters en uitroeptekens zorgen eerder voor irritatie dan voor clicks of retweets.

Tip 10: Vergeet bovenstaande tips…
….en ga lekker zelf van alles uitproberen met je tweets. Zo kom je er vanzelf achter wat wel of niet werkt voor jouw volgers.

Heb jij nog andere Twitter-tips? Deel het hieronder. Veel succes met Twitteren!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.