Het is natuurlijk leuk als je een prachtige reis hebt gemaakt van misschien wel maanden om bij terugkomst alles in blogvorm neer te pennen. Zo kun je je familie en vrienden in één klap bijpraten en ook nog eens andere reizigers tips geven. Het is dan wel de bedoeling dat je blog dus ook gelezen wordt. Er bestaat helaas nog geen magic bullet om heel veel bezoekers te krijgen. Wel zijn er een aantal tips om ervoor te zorgen dat Google (en de andere zoekmachines) jouw blog makkelijker vinden en hopelijk hoger in de resultaten plaatsen. Hier alvast drie eenvoudige maar zeer belangrijke tips.

Hiker using mobile device

1. Content

Een veel gehoorde kreet is “content is king” wat zoveel betekent als, zorg dat je goede, unieke content schrijft. Nu heb je al een geweldig reis gemaakt, die niemand anders heeft gemaakt. Dus zul je qua originaliteit weinig te vrezen hebben. Wat is dan goede content? Zoekmachines gaan er vanuit dat je toch wel meer dan 200 woorden nodig hebt om je verhaal te doen. Daarbij is het belangrijk om synoniemen in je artikel te gebruiken. Laat zien dat je veel weet over jouw reisbestemming door er op verschillende manieren over te spreken. Op die manier is het ook makkelijker voor de zoekmachines om de exacte context van je onderwerp vast te stellen.

2. Opmaak

Het is belangrijk om als je goede content hebt, deze ook goed op te maken. Zo dient de tekst voorzien te zijn van tussenkopjes, dik- en schuingedrukte tekst en bijvoorbeeld opsommingslijstjes. Dit maakt het niet alleen voor de lezer makkelijker door het artikel heen te scannen. Ook de zoekmachines zien welke onderdelen in de tekst belangrijk zijn. Het is hierbij belangrijk om bijvoorbeeld niet alles dik te drukken, dan ziet niemand meer wat er wel of niet belangrijk is. Gebruik dus met mate!

3. Structuur

Naast bovenstaande aandachtspunten zijn er ook wat meer technischer puntjes waarmee je grote winsten kunt boeken. Allereerst moet je jezelf afvragen welke “labels” je aan je artikel gaat hangen om te laten zien wat de belangrijkste eigenschappen zijn van je blogpost. Dit worden tags genoemd. Deze dienen betrekking te hebben op het specifieke artikel. Zo kun je als tag hebben “Nomad Rugzak” om aan te geven waar je mee reist. Zowel de categorieën en tags maken het voor bezoekers, maar vooral ook voor zoekmachines makkelijker jouw artikelen te vinden. Let hier dus goed op.

Veel succes met het schrijven van je volgende reisblog!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.