Google+ stijgt door de gelederen. Het goed beheersen van je Google+ account kan je helpen om je zichtbaarheid te vergroten, gezag te vestigen en om meer relaties met klanten te creëren. De onderstaande tips zullen je dan ook helpen bij het opbouwen van een succesvolle Google+ pagina.

Betrek je doelgroep en deel een aantrekkelijke inhoud

Er is geen verkorte weg naar een invloedrijke aanwezigheid op Google+. Je moet meedoen in het gesprek om te bouwen aan een geloofwaardige aanwezigheid en reputatie. Mensen volgen je profiel, omdat ze hopen om zo dichter bij jou als persoon te komen. Dit betekent niet dat je op elk bericht of statusupdate hoeft te reageren. Mensen volgen jou of jouw commentaar sneller als je daadwerkelijk iets te zeggen hebt. Kies je interacties daarom verstandig. Reageer op vragen of interessante gedachtes van mensen. Dit geeft je een kans om gezag te tonen en vertrouwen op te bouwen bij jouw publiek.

Deel relevante inhoud

Verder kan het belang van relevante, boeiende inhoud, net zoals met andere sociale netwerken, niet worden vergeten. Om je Google+ account te laten groeien moet je jezelf dan ook neerzetten als een seinpaal waar men op moet klikken om onweerstaanbare inhoud te kunnen lezen. Het hoeft niet altijd de inhoud van je eigen site te zijn. Probeer je beste en meest originele berichten te combineren met gecureerde inhoud. Maak er een gewoonte van om artikelen over bijvoorbeeld het reizen te lezen en de interessantste daarvan te delen. Om de inhoud nog persoonlijker te maken is het goed om je eigen unieke perspectief over de inhoud van het artikel toe te voegen.

Ontgrendel de kracht van Hangouts

De functie Hangouts biedt een unieke manier om interactie aan te gaan met je fans. Een Google Hangout maakt het mogelijk voor gebruikers om deel te nemen aan een live videogesprek. Met Hangouts kun je onder andere chatten met fans, seminars en interviews met locals uitzenden. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je zichtbaarheid te vergroten, zeker omdat mensen vaak benadrukken dat ze in een Hangout hebben deelgenomen.

Verbreed je cirkels en promoot je blogs bij elke gelegenheid

Het verbreden van je kringen gaat gemakkelijk. Ga op zoek naar mensen met dezelfde interesses en maak vrienden met hen. Je kunt hierbij beginnen met gemeenschappen. Dit zijn sociale groepen met gebruikers die dezelfde thema’s en belangen over bijvoorbeeld het reizen delen.

Daarnaast is het van belang dat je alle gelegenheden zoekt om andere mensen te laten weten over jouw Google+ pagina. Dit kan door te linken naar de pagina via onze website en andere sociale netwerken. Laat mensen weten over je Google+ pagina op je LinkedIn en Facebook profiel. Vergeet er ook niet over te tweeten, maak gebruik van de kracht van de +1 knop en moedig bezoekers aan om jouw inhoud te delen met hun eigen cirkel. Hoe meer +1’s je hebt, hoe populairder je profiel en berichten zullen zijn.

Als je nog vragen of andere tips hebt over Google+ laat het dan hieronder aan ons weten!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.