Ben je een echte reisliefhebber? Wat is er dan leuker dan je eigen reisblog bijhouden? Een reisblog over je reis, vakantie, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland, zodat vrienden en familie – en misschien wel de rest van de wereld – jouw belevenissen kunnen volgen. We zetten vijf tips op een rij om je op weg te helpen met je reisblog.

Tip 1: schrijf over belevenissen
Belevenissen zijn altijd uniek en jij bent dan ook de beste persoon om te beschrijven wat je hebt meegemaakt. Vertel in je blog over je reiservaringen en plaats er mooie foto’s of een video bij.

Tip 2: kunst en cultuur
Ben je een kunst- en cultuurliefhebber en bezoek je regelmatig interessante bezienswaardigheden, musea en exposities? Waarschijnlijk is dit ook interessant voor andere kunst- en cultuurliefhebbers. Besteed hier dan ook zeker de aandacht aan in je reisblog. Vertel over je ervaringen, geef tips en deel foto’s!

Tip 3: eten en drinken
Restaurants, cafés en bars, je bezoekt er altijd wel een paar als je op reis bent. Mensen horen graag waar je het best (of goedkoopst) kunt eten en drinken. Deel dus altijd je tips en ervaringen op horecagebied.

Tip 4: accommodatie
Tijdens je reis verblijf je soms op unieke locaties, met mooi uitzicht of andere bijzonderheden. Heel interessant voor mensen die hun reis naar dezelfde bestemming nog aan het plannen zijn, en dus zeker blogwaardig!

Tip 5: wereldreis niet nodig
Er zijn bloggers die hun dagen ‘on the road’ doorbrengen, maar voor een succesvol reisblog hoef je echt niet continu op wereldreis te zijn, of zelfs de grens over te steken. Interessante steden en mooie gebieden zijn vaak ook al op een steenworp afstand te vinden, en hiermee dus ook interessante onderwerpen voor je blog.

Hopelijk brengen deze tips je weer een stapje verder op weg. Veel plezier met bloggen en deel je eigen tips in een reactie onderaan dit artikel!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.