Je bent net klaar met het schrijven van een geweldige nieuwe blogpost. Je bent enthousiast dat je jouw ideeën en expertise met de wereld hebt gedeeld. Maar, helaas kun je het aantal bezoekers aan je artikel maar op één hand tellen. Dit kan heel frustrerend zijn. Wat moet je doen? Als je graag wilt dat mensen lezen wat je schrijft, moet je mensen laten weten dat je iets hebt geschreven. Dit is één van de belangrijkste strategieën voor het succesvol worden van je blog, die duizenden bloggers nog te vaak vergeten om te doen.

books and volumes on the table

Na het plaatsen van je blogpost zijn er 7 punten waaraan je moet denken om je blog succesvol te maken.

Lees je blog nog eens na

Nadat je een post hebt gepubliceerd is het raadzaam deze nogmaals door te lezen. Soms lees je over fouten heen en een extra controle is daarom zeer belangrijk.

SEO / trefwoord integratie

De inhoud van je blog kan heel goed zijn, maar als je de verkeerde zoekwoorden gebruikt kan dit een grote impact hebben op het verkeer naar je blog. Zet daarom zinnen of woorden die veel voorkomen in je tekst in Google Adwords. Zorg bij het schrijven van je blog dat je populaire zoektermen toepast in je tekst.

RSS Feeds

Eén van de meest krachtige en onbegrepen mechanismen van een blog is de RSS-feed. Met deze Really Simple Syndication-methode kunt je de inhoud van je blog automatisch laten invoeren op veel verschillende sites, waaronder veel sociale netwerksites.

Plaats de juiste opmerkingen/reacties

Wanneer je een blogpost heb gepubliceerd, ben je het aan jezelf en je publiek verplicht om achter je inhoud te blijven staan. Als iemand een reactie op je blog plaatst is het dus zaak om de tijd te nemen en na te denken over een zinvolle reactie.

Deel je nieuwe blogpost met je sociale netwerk

Het updaten van je sociale netwerk is een mooi promotiemiddel voor je blog. Bij het plaatsen van een status update, moet je echter niet vergeten dat wanneer je nieuwe inhoud plaatst via een update, slechts een klein percentage van je volgers ook daadwerkelijk online zijn op dat moment om het te zien. Om de kans te vergroten dat je update gelezen wordt, is het verstandig meerdere updates op verschillende dagen en op verschillende tijdstippen te sturen.

Praat over je blogonderwerp in forums

Word lid van diverse forums. Zoek vooral naar forums waar mensen praten over het onderwerp van je blog en waar mensen ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan die discussie.

Zoek andere bloggers die ook bloggen over jouw onderwerp

Doe een Google- zoekopdracht naar je blogonderwerp en klik op ‘Toon opties’ en vervolgens op “blogs” en je vindt alle bloggers die schrijven over het onderwerp waar jij ook over hebt geschreven. Laat commentaar achter op hun blogs en plaats een link naar je eigen blog.

E-mailhandtekening

Een andere krachtige weinig gebruikte techniek is om de titel van je laatste blogbericht toe te voegen aan je e-mailhandtekening.

Veel succes met je volgende artikel!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.