Je hebt een twitteraccount en tweet keurig over je nieuwste blogs en je retweet bij tijd en wijle een interessant bericht. En dat is het dan wel. Herkenbaar? In dit artikel geven we 7 tips voor meer afwisseling in je berichten op Twitter.

Twitter

1. Geef tips
Met welk vervoersmiddel kun je je het best verplaatsen door Bangkok? Wat is het lekkerste restaurant in New York? En welke bezienswaardigheid mag je echt niet overslaan als je in Berlijn bent? Als reisblogger bezit je een schat aan informatie en ervaringen. Geef je volgers tips waar ze iets aan hebben.

2. Doe live verslag
Een live-verslag van een evenement of gebeurtenis heeft een hoge attentiewaarde. Hoewel je volgers zich soms op honderden kilometers afstand bevinden, zorgt jouw verslag ervoor dat ze er toch een beetje bij zijn. Waar kun je live over twitteren? Denk aan een festival of evenement waar je bij aanwezig bent, of een actuele nieuwswaardige gebeurtenis. Tip: gebruik een hashtag – bij voorkeur een die ook door andere twitteraars wordt gebruikt – en vergroot zo het bereik van je tweets.

3. Post foto’s
Post tweets met foto’s, want foto’s vallen op in een timeline die veel tekstberichten bevat. Bovendien prikkelen foto’s om op een link naar jouw blog te klikken. Een foto maakt je volgers nieuwsgierig naar het achterliggende verhaal.

4. Post video’s
Voor video’s geldt hetzelfde als voor foto’s. Ook video’s laten je tweets meer opvallen. Voordeel voor kijkers: video’s worden in de tijdlijn afgespeeld. Volgers hoeven Twitter dus niet te verlaten om jouw video’s te bekijken.

5. Geef een kijkje in de keuken
Gun je volgers een blik achter de schermen en tweet over kleine dingen uit je dagelijks leven die je niet op je blog plaatst. Hoe lang doe je bijvoorbeeld over het inpakken van je koffer? Ben je op weg naar het vliegveld voor een nieuwe reis? Deel het!

6. Stel vragen aan je volgers
Stel eenvoudige vragen en betrek je volgers bij het maken van keuzes. Stel je zit met een vriend in een restaurant en je twijfelt of je de steak zult nemen of de pastasalade. Je vraagt je vriend wat je moet kiezen. Hetzelfde kun je doen op Twitter. Voor je komende reis twijfel je bijvoorbeeld tussen Indonesië en Thailand. Je kunt aan je Twittervolgers vragen wat zij zouden kiezen, en waarom. Vraag ze ook wat ze willen weten van je volgende bestemming. Zo creëer je content waar jouw publiek behoefte aan heeft.

7. Retweet
Retweet tweets die je interessant vindt, want deze zijn waarschijnlijk ook interessant voor je followers. Je kunt ook tweets van je volgers retweeten, zoals een compliment voor een mooie foto of een goed geschreven blog.

Lees ook dit artikel voor meer algemene tips voor goede tweets.

Heb jij nog andere Twitter-tips? Deel ze onderaan dit artikel!

(Dit artikel is een bewerking van Twitter, 7 idées pour animer votre timeline, geschreven door Fabienne Henry, community manager bij Expedia Blog France.)

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.