Eind 2014 schreven we plan je reis met Pinterest: een leuke, alternatieve manier om een reis voor te bereiden. Dit vervolgartikel laat zien dat je Pinterest ook kunt gebruiken om je reisgeschiedenis letterlijk ‘in kaart’ te brengen.

Ken je Pinterest nog niet (zo goed)? Lees dan eerst Hoe pin je en maak je boards aan op Pinterest?

Het werkt als volgt. Maak een nieuw bord aan, bijvoorbeeld ‘Zwolle’, en kies voor ‘kaart toevoegen’. De volgende melding verschijnt in beeld: ‘Je hebt nog geen pins op dit bord! Wil je een reis maken of een lijst met je favoriete locaties maken? Klik op ‘een locatie toevoegen’ om pins op bepaalde locaties te zoeken.’

Foto’s pinnen
Stel dat je tijdens een bezoek aan Zwolle de bijzondere boekhandel Waanders In de Broeren hebt bezocht, dan zoek je deze op via de zoekfunctie van Pinterest. Maak vervolgens de keuze: zelf een foto uploaden of een bestaande foto van deze locatie kiezen. Heb je een blog geschreven over Zwolle en daarbij foto’s gepubliceerd? Pin dan een foto van je eigen blog. Op die manier kunnen mensen via Pinterest terechtkomen op je blog. Naast Waanders In de Broeren kun je andere bezochte plekken in Zwolle toevoegen, bijvoorbeeld Museum de Fundatie en De Librije.

Quirky Traveller-pinterest
Wereldkaart

In plaats van een stad kun je ook een bord aanmaken voor een provincie, land, werelddeel of zelfs je blog in het algemeen, en al jouw bezochte plekken. Tijd voor wat voorbeelden. ‘The Quirky Traveller‘ is een bord van Zoë Dawes, waarop ze onder andere mooie, interessante foto’s van haar reisblog deelt. In een oogopslag kun je zien op welke plekken op de wereld zij is geweest.

Pinterest board Expedia Pioneer
Onze eigen Expedia Pioneer Daisy heeft een board met een kaart waarop je kunt zien welke plaatsen in Nederland zij al heeft bezocht, met haar eigen foto’s en links naar haar blogs.

Pioneer-Daisy

Je kunt op een pin klikken en zo meer lezen over een bestemming. Vaak bevat een pin een link naar een artikel of reisblog. Voor bloggers dus een goede manier om verkeer naar je blog te trekken.

Wat vind jij van het in kaart brengen van je reizen op Pinterest? Of heb je meer tips? Vertel het onderaan dit artikel.

(Dit artikel is een bewerking van ‘Créer son carnet de voyage avec Pinterest‘, geschreven door Fabienne Henry, community manager bij Expedia Blog France.)

Reacties

  Lisa

  Hallo, ik heb een vraagje: zou het kunnen dat deze functie om een kaart aan jouw bord toe te voegen weg is?
  Het lukt mij namelijk niet om dit te doen en ik vind ook geen borden meer die deze functie hebben.
  Groetjes, Lisa

  06/12/2016 at 10:25 pm
   Expedia Blog

   Pinterest heeft deze functie aangepast. De kaart is niet meer te zien op het hele board, maar wel als je doorklikt naar een specifieke pin waaraan een locatie is toegevoegd.

   08/12/2016 at 3:33 pm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.