Reizen, wie zou het niet het grootste deel van de tijd willen doen? Bijna net zo goed als het reizen zelf is het lezen erover. Nooit krijg je genoeg van grappige of ontroerende ontmoetingen in het buitenland en alle onverwachte dingen die je nou eenmaal tegenkomt? Zodra je besluit de voordeur achter je dicht te trekken.

Wat maakt een blog aantrekkelijk?

Er zijn verschillende soorten blogs over reizen. Familievakanties op een Franse camping of een spannende reis naar Rome, het kan allemaal interessant zijn om te lezen, maar dat hangt van en aantal factoren:
• hoe spannend is het verhaal
• hoe gedetailleerd is het verhaal
• hoe persoonlijk is het verhaal

De werkelijkheid is spannender en leuker dan fictie. Een orang oetan ontmoeten in Parijs is natuurlijk een geweldige ervaring maar je moet er wel iets van maken. Dit is niet zomaar een orang oetan. Zo zou je de persoonlijkheid van het dier kunnen beschrijven. Dan wordt een blog interessant om te lezen. Verder moet de persoonlijke stijl van de schrijver goed doordringen. Of het nu een analyse is of een uiting van passie voor een onderwerp, het maakt niet uit. Wel verandert het publiek doordat je schrijfstijl wijzigt.

businesswoman coffee working

Een blog trekt een bepaald publiek

Hoe uitgesprokener een blog is, hoe meer het zijn eigen publiek zal vinden. Exotische vakanties op een eindeloos wit strand spreken andere mensen aan dan een expeditie om olifanten te redden. Stedentrips kunnen ook heel leuk zijn en duidelijk het verschil in karakter laten zien tussen Londen en Parijs, bijvoorbeeld. Dat kan als het maar geen saaie opsomming van bezienswaardigheden is. Je kunt je onderscheiden door originele observaties en een dosis humor.

SEO of journalistiek?

In eerste instantie lijken de creatievere teksten niet geschikt voor een goede waardering in het zoekmachines. Titels moeten simpel zijn en direct informatie geven in plaats van nieuwsgierigheid te wekken. Sommige woorden, keywords, moeten herhaald worden zodat de tekst niet echt lekker loopt. Internetlezers zijn meestal ook niet op zoek naar al te diepgaande informatie. De beste blogs weten tussen de SEO regels door toch een persoonlijke stijl en scherpte te bereiken.

De beste blogs zijn een mix van goede informatie en een overtuigende presentatie. Het is net als bij een perfect kledingstuk: zowel het geheel als alle details moeten kloppen.

Veel succes met het schrijven van je volgende blog!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.