Het is ironisch: juist op het moment dat reisbloggers op reis zijn, hebben velen moeite om hun blog bij te houden. Maar het is ook logisch. Als je op reis bent, wil je steden ontdekken, nieuwe culturen leren kennen of natuurgebieden verkennen. Je wilt niet achter je laptop zitten, foto’s sorteren en veel tijd steken in je blog.

Wie een lange reis maakt, doet er verstandig aan iedere week een paar uur vrij te maken om te bloggen. Wie een korte reis maakt, heeft daar misschien helemaal geen tijd voor. Hieronder vijf tips en trucs voor reisbloggers die (kort) op reis zijn en hun blog up-to-date willen houden.

1. Gebruik je smartphone of tablet om te bloggen
Als je niet zo lang op reis gaat, laat je je laptop misschien thuis. Gebruik in dat geval een smartphone of tablet om je blog te updaten. Download de WordPress-app, log in en begin direct. Toegegeven: bloggen vanaf een smartphone of tablet neemt wat meer tijd in beslag. Maar je houdt je blog levend, je lezers kunnen je reis op de voet volgen en je slaat het mooiste van je reis direct op.

2. Plaats foto’s
Een efficiënte manier om je blog up-to-date te houden is het uploaden van foto’s. Maak af en toe een fotoblog en koppel deze eventueel aan een thema, bijvoorbeeld foto’s van bezienswaardigheden of van lokale gerechten. Maak je gebruik van Flickr? Koppel je account dan aan WordPress en upload foto’s rechtstreeks vanuit Flickr.

Tablet_1100x612

3. Plaats video’s
Video’s vormen een steeds belangrijker onderdeel van reisblogs. De WordPress-app biedt de mogelijkheid om reisvideo’s direct te uploaden vanaf een smartphone of tablet, dus probeer het eens uit. Je hebt overigens wel een sterke Wi-Fi-verbinding nodig om films te kunnen plaatsen.

4. Blijf actief op social media
Kost het te veel tijd om reisverhalen, foto’s of video’s te uploaden? Plaats dan af en toe een bericht op Twitter, Facebook, Instagram of een van de andere social media-kanalen. Per update hoeft het niet meer dan 5 minuten te kosten. Vertel wat je die dag gaat doen of gedaan hebt, of post een foto van de plek waar je op dat moment bent. Een kleine tijdsinvestering om je volgers op de hoogte te houden.

5. Plan blogartikelen en social media updates in
Zie je het echt niet zitten om je blog en social media up-to-date te houden tijdens het reizen? Plan dan voordat je vertrekt blogposts en social media updates in. Het inplannen van blogs met WordPress is kinderlijk eenvoudig. Pas bij het plaatsen van een bericht simpelweg datum en tijdstip aan. Voor social media geldt hetzelfde. Op Facebook kun je posts inplannen voor een later moment, en Hootsuite en Tweetdeck zijn programma’s waarmee je hetzelfde kunt doen op Twitter.

Een blog starten is niet zo ingewikkeld. Maar bij het creëren en bijhouden van een succesvol reisblog komt veel meer kijken. Het is echt geen probleem als je een tijdje offline bent gedurende je reis (misschien is er geen Wi-Fi op de plek waar je bent). Zolang je je reisverhalen maar deelt als je terug bent!

Hoe houd jij je blog up-to-date als je op reis bent? Deel je tips onderaan dit artikel!

(Dit artikel is een bewerking van 5 Ways to Keep Your Blog Active When You Travel, geschreven door Brenna Holeman, community manager van Traveller Notes.)

Reacties

    Judith

    Ik neem zelf eigenlijk altijd een laptop of ipad mee als ik op reis ga. Dan kan ik altijd en overal foto’s maken en schrijven. Later als ik terug ben in het hotel/appartement of ander verblijf zet ik de foto’s over naar mijn laptop en voeg ze toe aan de blog. Dan zet ik ze online zodra ik wifi heb. Daarbij plan ik ook updates in als ik weet dat ik een paar dagen zonder wifi of internet kom te zitten.

    25/03/2016 at 10:11 am

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.