Het is een van de meest gestelde vragen door beginnende (reis)bloggers: hoe vaak moet ik een nieuw blog posten?

Er is niet één juist antwoord, er zijn meerdere mogelijkheden. Over het algemeen wordt één blog per week als minimum beschouwd. Kijk je naar andere populaire reisblogs, dan zie je dat zij gemiddeld zo’n twee tot drie artikelen per week publiceren. Drie blogs per week, dat is een aantal waarvan je het misschien benauwd krijgt. ‘Waar haal ik de tijd vandaan’, horen we je denken.

Als het onderwerp waarover je blogt te maken heeft met je passie, heb je aan onderwerpen en ideeën waarschijnlijk geen gebrek. Hieronder een aantal tips om regelmatig een nieuw reisblog te publiceren. Zorg er in elk geval voor dat je blog niet zomaar een paar weken stil ligt, zonder nieuwe blogposts.

Maak een blogkalender. Stel je gaat op stedentrip naar Kopenhagen; bepaal dan van tevoren dat je bij terugkomst (of al tijdens je verblijf in Denemarken) over een aantal onderwerpen gaat bloggen. Maandag schrijf je bijvoorbeeld over ‘eerste indrukken van Kopenhagen’, woensdag over ‘5 populaire activiteiten in Kopenhagen’ en vrijdag ‘een fotoreportage over mijn bezoek aan het Deens designmuseum’.

Weekly Calendar Chalk Drawing

Schrijf meerdere artikelen op dezelfde dag, en plan ze in voor publicatie op een later moment. Zo kun je de publicatie van je artikelen verdelen over een periode. WordPress, een gratis te gebruiken cms, biedt deze mogelijkheid.

Laat een gastblog schrijven door een andere blogger. Selecteer een blogger die over dezelfde thema blogt als jij en vraag om een artikel naar keuze te schrijven. Of stel een onderwerp (en invalshoek) voor. Het is verfrissend om eens een blog van iemand anders te posten, het brengt variatie in je blogs en helpt om een band op te bouwen met mede-bloggers. En het scheelt je natuurlijk tijd (tenzij iedere gastblogger jou vraagt ook een gastblog te schrijven!).

Houd contact met je lezers, ook als je even niet blogt. Als je om wat voor reden dan ook in een bepaalde periode niet kunt bloggen, stel je lezers dan op de hoogte. Dit vermindert teleurstelling en voorkomt dat je lezers zich in de steek gelaten voelen.

Wat vind jij: hoe vaak moet een reisblogger een nieuw blog publiceren? Vertel het onderaan dit artikel.

(Dit artikel is een bewerking van ‘Quelle est la bonne fréquence de publication pour un blog’ geschreven door Fabienne Henry, community manager van Expedia Blog France).

Reacties

  Christophe & Heidi

  Ik probeer 1 blog per week te schrijven. Het zou wel meer kunnen zijn als ik ook begin met lijstjes, commercials en korte artikels. Nu schrijf ik reisverslagen van ruim 800 woorden en dan is 1 artikel een mooi gemiddelde vind ik. Publiceren jullie op een vaste dag?

  12/11/2016 at 9:52 am
   Expedia Blog

   Het wordt wel aangeraden om op een vaste dag (of vaste dagen) in de week een blog te publiceren, zodat je lezers weten wanneer ze iets nieuws kunnen verwachten.

   14/11/2016 at 9:32 am
  Anne Treur

  Momenteel is mijn blog net een week online, dus post ik ongeveer twee a drie blogs per dag. Ik heb nog niet zoveel vaste volgers en mijn doel is het nu vooral om een interessant platform te vormen. Daarna wil ik de frequentie terugschroeven naar twee blogs per week.

  Overigens ben ik nog wel op zoek naar een gastblogger over Ierland, iemand interesse?

  Groet,
  Anne Treur
  Reisblog Ditisierland.nl

  19/06/2015 at 10:11 am

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.