Als je Twitter gebruikt, dan doe je dat vaak met een doel. Je wilt je volgers bijvoorbeeld doorsturen naar een interessant artikel of een mooie video bijvoorbeeld. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je rekening houden met bepaalde dingen. Zo is de keuze voor een kleine URL heel belangrijk. De ‘goede’ keuze zorgt voor veel retweets, waar de ‘verkeerde’ keuze een echte boosdoener is. Maar welke URL-verkorter moet je dan kiezen en kortom, hoe zorg je voor meer retweets? Hieronder vind je het antwoord.

Inhoud van je tweets

Als eerste is het, net als bij alles eigenlijk, belangrijk dat de inhoud van je Tweet goed is. Alleen dan hebben mensen de neiging om jouw tweet te bekijken. Nu heb je natuurlijk niet erg veel tekens voor een tweet, maar dat zou je niet moeten weerhouden van een sterke inhoud.

Een tweede punt qua inhoud is dat je tweet uniek is. Zorg voor een goede combinatie van keywords en hashtags (#). Met de juiste sleutelwoorden zorg je dat zoekmachines jou vinden en dat dus meer mensen jouw tweet(s) lezen. De kans op een retweet is dan logischerwijs ook groter.

twitter use

Timing van je tweets

Om ervoor te zorgen dat mensen jouw tweet retweeten, heb je mensen nodig die jouw tweets lezen. En om de kans te vergroten dát mensen je tweets lezen, moet je ervoor zorgen dat mensen online zijn wanneer jij je tweet plaatst. Simpel gezegd, moet je uitzoeken wanneer jouw lezers (volgers) online zijn, zodat je meer kans hebt dat jouw tweets gelezen worden en dat iemand ze retweet. Zijn er geen mensen online wanneer jij je tweets plaatst, dan loop je de kans dat jouw tweets naar ‘onder’ verdwijnen. In de tussentijd hebben andere mensen immers alweer tal van tweets geplaatst.

URL-verkorter

Heb je een goede inhoud en een juiste timing, dan is het nog belangrijk om de juiste URL-verkorter te gebruiken. Op internet heb je een ruime keuze aan URL-verkorters. Dit zegt echter niets over de retweet-kans daarvan. Uit onderzoek van Dan Zarella blijkt dat mensen bit.ly-links bijvoorbeeld eerder retweeten dan andere links. Uit dit onderzoek blijkt ook dat tinyurl.com juist een boosdoener is: de kans dat men je tweet dan retweet is op de een of andere manier kleiner. Dat maakt het dus onverstandig om deze laatste te gebruiken.

Kortom, zorg voor een sterke inhoud die mensen nieuwsgierig of geïnteresseerd maakt, zorg dat je een tweet op het juiste moment plaatst en gebruik een URL-verkorter waarmee je de grootste kans op een retweet hebt zoals Bit.ly. En natuurlijk: zorg voor volgers! Zoek minimaal 50 mensen die onder jouw doelgroep vallen en volg hen om ze zo naar jouw tweets te leiden. Met de juiste combinatie van deze tips en genoeg lezers heb jij binnen de kortste keren talloze retweets.

Veel succes met Twitteren!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.