Houd je een blog bij en wil je meer interactie met je lezers? Maak dan gebruik van het social media-platform Twitter. Gebruik dit platform om te communiceren met je lezers, en om een breder netwerk op te bouwen. Wanneer je actief wordt op Twitter zal je al snel veel mensen gaan volgen, en je zult zien dat mensen jou ook gaan volgen. Er worden constant tweets verstuurd op Twitter, daarom kan het lastig zijn om de aandacht te trekken met je eigen berichten. De volgende methoden zorgen er voor dat je meer zult opvallen op Twitter.

Volg andere tweets

Een van de makkelijkste manieren om de aandacht te trekken op Twitter is door andere twitteraars te volgen. Als je iemand volgt, heb je kans dat die persoon je terugvolgt. Wanneer je een tweet post wordt dit bericht op de homepagina of ‘timeline’ getoond van de mensen die je volgen. Hoe meer volgers je hebt, hoe meer mensen jouw Twitterberichten zien. Kijk naar twitteraars in jouw branche en volg hun volgers. Mensen die bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in reizen en een populaire reisblogger volgen, zijn wellicht ook geïnteresseerd om jou te volgen wanneer je interessante blogs over reizen schrijft.

Retweet

De retweet functie is een erg handige methode om op te vallen op Twitter. Wanneer je regelmatig iemands Twitterberichten retweet zal die persoon je gaan opmerken, omdat je avatar op de tijdlijn van die persoon verschijnt. Wanneer iemand bijvoorbeeld tweet over een nieuw blog artikel, kun je dat bericht vervolgens retweeten. Om extra op te vallen kun je ook een reactie achterlaten. Dat kan bijvoorbeeld een positieve reactie zijn op de blogpost. Door te retweeten geven twitteraars een compliment aan degene die het bericht plaatste. Zorg er wel voor dat je alleen berichten retweet die je echt interessant en relevant vindt. Anders kan het zijn dat jouw volgers afhaken.

Om zelf meer op te vallen is het dan ook belangrijk dat je je eigen tweets schrijft met als doel deze zoveel mogelijk ge-retweet te laten worden. Probeer dus altijd waardevolle, relavante, leuke en opvallende berichten te schrijven. Niet alleen voor je eigen volgers maar dus ook de volgers van de volgers van etc.

Direct message

Je kunt alleen een persoonlijk bericht of ‘direct message’ sturen naar mensen die jou volgen. Zorg ervoor dat je je volgers terugvolgt. Je hebt dan de mogelijkheid om met ze in contact te komen. Stuur iemand bijvoorbeeld een bedankje voor het retweeten van je bericht, of groet een nieuwe volger met een persoonlijk bedankberichtje. Zo vergroot je de kans dat die persoon jouw tweets in de gaten zal houden. Zorg dat je altijd reageert op de direct messages die je ontvangt.

Blijf actief en creatief

Blijf regelmatig posten. Zo laat je jouw volgers zien dat je actief bent. Zorg dat je handige en opvallende tweets plaatst, deel berichten van twitteraars, participeer in conversaties, reageer op vragen en blijf contact leggen met anderen. Hoe actiever je bent hoe meer je zult opvallen. Post regelmatig opvallende tweets en maak ze bijvoorbeeld extra aantrekkelijk door mooie reisfoto’s toe te voegen. Je kunt er ook voor kiezen om je volgers te informeren met handige reistips. Wanneer je mensen van bruikbare informatie voorziet zullen ze je graag volgen.

Lees ook ‘7 tips voor variatie in je twitterberichten‘.

Heb jij nog tips om op te vallen? Deel ze hieronder!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.