Veel mensen bladeren reisgidsen en -brochures door op zoek naar hun volgende bestemming. Anderen lezen een inspirerend artikel over hun droomreis of kijken naar reisprogramma’s op de televisie. Maar je zou ook je volgende reis kunnen plannen met Pinterest!

Plan je reis met Pinterest

Steeds meer mensen zijn actief op social media. Hierdoor kun je het plannen van een reis nu ook anders aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van Pinterest! Nog niet bekend met Pinterest? Lees dan ook dit artikel voor meer uitleg. Een reisplan kun je op Pinterest organiseren in verschillende ‘boards’ of prikborden. Maak bijvoorbeeld een prikbord aan per bestemming, of per thema (bezienswaardigheden, restaurants, etc.).

Foto’s repinnen
Je kunt boards van andere gebruikers volgen en de foto’s van deze boards bekijken. Als je een foto ziet van een bestemming of bezienswaardigheid waar je naar toe wilt tijdens je reis, dan kopieer (‘repin’) je deze foto naar een van jouw eigen boards. Zo creëer je een online prikbord met foto’s. Door op een foto te klikken word je vaak doorgestuurd naar de website waar de foto in eerste instantie gepubliceerd is, zoals een reisblog. Op die manier pik je misschien meteen wat goede reistips op!

Hoe plan je nu een reis met Pinterest?
1) Zoek op internet naar bezienswaardigheden
Je wilt bijvoorbeeld graag naar Barcelona, waar je bezienswaardigheden wilt bekijken van Gaudí, wilt winkelen en je bent op zoek naar leuke restaurants. Hoe ga je te werk? Ga op internet op zoek naar foto’s van de bouwwerken van Gaudí, en van winkels en restaurants in Barcelona. Uit de beschrijvingen en/of blogs waar de foto’s bijhoren kun je afleiden of je hier naar toe wilt tijdens je verblijf in Barcelona. Zo ja, gebruik dan de repin-functie van Pinterest om de foto’s die je hebt gevonden eenvoudig op je eigen Pinterest-prikborden te bewaren.

2) Zoek op Pinterest zelf
Op Pinterest kun je in de zoekbalk linksboven in het scherm een zoekterm typen, bijvoorbeeld ‘Barcelona’ of ‘restaurants Barcelona’. Je krijgt dan veel foto’s van Barcelona te zien. Als je klikt op ‘boards’ dan zie je prikborden van andere gebruikers met foto’s van Barcelona. Klik je op ‘pinners’ (of ‘leden’), zo worden de gebruikers van Pinterest genoemd, dan krijg je nog meer foto’s te zien. Hieruit kun je interessante foto’s kiezen en op je eigen prikbord(en) pinnen.

3) Maak gebruik van een kaart
Als je een nieuw board creëert of een bestaande bewerkt kun je een kaart toevoegen. Als je dit hebt gedaan kun je op de kaart van – in dit geval – Barcelona je gekozen bezienswaardigheden, winkels en restaurants pinnen. Op deze manier zie je meteen waar alles gelokaliseerd is. Superhandig dus om op deze moderne manier een reis te plannen, ideeën op te doen en je eigen persoonlijke reisgids samen te stellen!

Maak jij al gebruik van Pinterest voor je reizen?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.