Het doel van een vakantie is simpel: ontspanning en plezier. En een beetje zekerheid hoort daarbij. Als er iets verkeerd gaat, is het geruststellend om te weten dat er een verzekeringsmaatschappij klaarstaat om te helpen. Een goede reisverzekering is daarom cruciaal.

Reisverzekering

1. Lees altijd de kleine lettertjes
Reisverzekeringspolissen bevatten altijd uitzonderingen, dus het is van groot belang dat je weet wat ze zijn. Claims kunnen afgewezen worden als de polishouder niet aan alle voorwaarden voldoet. Als je bijvoorbeeld na een ongeval een claim indient en dronken bleek te zijn, dan zal de claim waarschijnlijk afgewezen worden. Dus hoe saai ook, lees altijd goed de voorwaarden.

2. Laat je niet verleiden door de prijs
Een aanbieding is altijd mooi, maar goedkope polissen die je niet de juiste bescherming bieden zijn een verkeerde besparing. Ga naar prijsvergelijkingssites om een op maat gemaakte reisverzekering te vinden tegen de beste prijs.

3. Kies je voor een avontuurlijke sportvakantie?
Lui op het strand liggen is niet voor iedereen de ideale vakantie. Dus als je een adrenalinejunkie bent die graag de skilatten onderbindt of gaat bungeejumpen, controleer dan even of je polis deze ‘gevaarlijke’ activiteiten dekt. Meestal moet je extra betalen om hiervoor verzekerd te zijn.

5 tips bij het afsluiten van een reisverzekering

4. Controleer je bestemming
Liggen Turkije en Egypte in Europa? Al kan het antwoord evident lijken, sommige verzekeraars rekenen deze landen tot Europa, terwijl andere dat niet doen. Bij wereldwijde dekking zijn de VS, Canada of de Caraïben niet altijd inbegrepen. Ga er dus niet blindelings vanuit dat je dezelfde wereldkaart hebt als je verzekeraar en controleer dit goed voordat je op reis gaat!

5. Verzeker je niet dubbel!
Echt, het gebeurt! Bij veel ‘premium’ bankrekeningen zijn reisverzekeringen inbegrepen, dus zorg dat je weet waarvoor je al verzekerd bent. Ga geen verzekeringen combineren om iets gedekt te krijgen. Elke verzekeraar heeft z’n eigen voorwaarden en ze betalen daarom alleen hun deel van een claim.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.