Besparingstip: boek een pakket! In plaats van vluchten en hotels afzonderlijk te boeken, kunnen online reisbureaus als Expedia pakketprijzen bieden (wanneer je een vlucht + hotel samen boekt), die voordeliger zijn dan twee losse boekingen.

Pakketten

Hoe werkt het?
Expedia onderhandelt over speciale tarieven met hotels en luchtvaartmaatschappijen, maar deze exclusieve tarieven zie je niet wanneer je zoekt naar afzonderlijke vluchten of hotels en verschijnen niet op prijsvergelijkingssites. De kortingen zijn alleen beschikbaar wanneer je vlucht + hotel samen boekt.

Hoe vind je de beste deal?

  • Met de combinatie van een langeafstandsvlucht (6+ uur) + hotel kun je net zo veel besparen als de prijs van enkele hotelnachten.
  • Een lang verblijf (7+ nachten) in combinatie met een korteafstandsvlucht (bijv. een vlucht binnen Europa) kan pakketkortingen opleveren die net zo groot zijn als de prijs van je vlucht.
  • Een verblijf van 3 nachten levert doorgaans grotere pakketkortingen op dan eentje van 2 nachten.
  • Probeer uit te vinden wanneer de beste aanbiedingen aangeboden worden. Markeer deze datums op je kalender voor de beste deals:
  • Wintersales beginnen op 1 december en lopen tot en met eind februari
  • Januarisales voor strandvakanties in de zomer lopen tot en met eind februari
  • Lentesales beginnen in maart en lopen tot en met eind mei
  • Zomersales beginnen eind mei en lopen tot en met eind augustus
  • Herfstsales beginnen vanaf september en lopen tot en met eind oktober
  • De dag van de week wanneer je boekt is een bepalende factor bij het kopen van een vliegticket. Vroeger leek dinsdag, met een kleine marge, de beste dag om een boeking te doen. Volgens een recente studie van Expedia en de ARC (Airlines Reporting Corporation) blijkt echter dat weekends doorgaans de beste periode zijn om topdeals te vinden.

Reizen op werkdagen
Het ligt voor de hand om het weekend in je reisplannen op te nemen, maar reizen op een werkdag kan je een hoop geld besparen! Als je bijvoorbeeld van Europa naar Noord-Amerika vliegt, dan moet je voor een weekendvlucht vaak extra toeslagen betalen en is het mogelijk dat je voor een trip van vrijdag tot en met zondag ongeveer 50 euro meer betaalt in toeslagen dan voor een reis van donderdag tot en met maandag. Vermijd indien mogelijk het weekend en geef jezelf extra zakgeld voor op vakantie!

De extra voordelen
Mensen zoeken gemiddeld 48 keer op 8 verschillende websites voordat ze een vlucht boeken. De aankoop van een pakket kan je tijd en energie besparen door de zogenaamde ‘look-to-book ratio’ (de tijd die je nodig hebt om te boeken) drastisch te verminderen. Expedia dient ook als persoonlijke reisassistent, met verschillende soorten push-notificaties, up-to-date reisdetails en reismeldingen die je voortdurend op de hoogte houden van alle belangrijke reisinfo.

Ga beschermd op reis met onze garantieregeling
Klanten die bij Expedia een pakket boeken hebben ook recht op extra bescherming voor hun reis. Wanneer klanten een vlucht + hotel samen boeken via Expedia, biedt Expedia als reisorganisator de nodige bescherming in de vorm van de Expedia Garantieregeling, goedgekeurd door de ANVR en gegarandeerd door het Calamiteitenfonds (deze bescherming is niet beschikbaar voor reizigers die hun vlucht en hotel afzonderlijk hebben geboekt).

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.