Als je een goed blog wilt schrijven, dan moet je rekening houden met een aantal factoren. Voor wie schrijf je het blog? Wie gaat mijn blog lezen? Dit zijn vragen die je jezelf eerst moet stellen voordat je de eerste letter op papier zet. Zeker als je blog over reizen of reizen naar bepaalde landen gaat, moet je hier van te voren over nadenken. Het spreekt namelijk vanzelf dat een gezin met drie kleine kinderen niet geïnteresseerd is in een uitputtende reis door de jungle van Zuid-Amerika.

Humor in je blog

Daarom kan het geen kwaad om in het begin van je blog aan te geven welke richting je op gaat, dit kan zelfs op een ludieke manier. Maak er een grapje over, hoe het zou zijn als je hier met drie kleine kinderen verzeild zou raken. Of geef de lezer al gelijk mee dat de barre tocht soms veel vergde van je humeur en conditie. Natuurlijk kun je ook proberen het gezin juist wel warm te maken voor een dergelijke reis, maar in dit geval zal je de punten moeten belichten die laten zien dat het ook met kinderen een leuke reis is.

businesswoman coffee working

Stedentrip of op avontuur

Het is niet zo dat alleen de wat bijzondere reizen een bepaalde doelgroep trekken. Ook een normaal stedentripje trekt veel uiteenlopende bezoekers. De een gaat voor de bezienswaardigheden, de andere wil slechts de sfeer proeven van de stad of misschien er gewoon lekker even uit zijn. Die laatste groep zit niet altijd te wachten op een beschrijving van de bezienswaardigheden, maar is waarschijnlijk meer geïnteresseerd in de leuke terrassen of uitgaansgelegenheden. Geef in de titel of in je eerste alinea duidelijk aan welke richting je op gaat, op die manier is het gelijk helder voor de lezer of het blog gaat over iets waar zijn interesse ligt.

Schrijf voor je doelgroep

Zorg ook voor voldoende zoekwoorden in je tekst. Verwerk woorden in je blog die juist die doelgroep aanspreken die je wilt bereiken. Laat de doelgroep van jouw blog het gevoel krijgen alsof het lijkt dat de blog voor hem of haar geschreven is. Dit zal je lezerskring zeker vergroten en zorgen dat het aantal lezers zich snel uitbreidt.

Heb jij nog een goede schrijftip om de juiste doelgroep te bereiken?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.