Natuurlijk ben je zo enthousiast over je reizen, dat je graag je ervaringen deelt met anderen door erover te bloggen. Maar als je toch de moeite neemt om alles op te schrijven, dan is het natuurlijk wel zo leuk als je blogs ook gelezen worden. In dit artikel vind je wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je blogs snel gevonden worden in Google en andere zoekmachines.

Linkbuilding

Het duurt altijd even voordat Google een pagina indexeert (laat zien in de zoekresultaten), maar dit proces kun je aanzienlijk versnellen door ervoor te zorgen dat er pagina’s zijn die naar jouw blog linken. Dit heet linkbuilding. Wanneer Google namelijk ziet dat er veel gelinkt wordt naar jouw blog, het liefst op pagina’s met een hoge pagerank, dan zal jouw pagina sneller door Google gevonden worden en komt Google ook vaker langs om opnieuw te indexeren.

high in google

Het is echter niet makkelijk om zulke links te krijgen, maar het leveren van goede, unieke content op je blogs zal je een eind op weg helpen. Wanneer je bijvoorbeeld op een unieke plek bent geweest en je weet hier leuk over te schrijven, dan is de kans groot dat er naar je gelinkt wordt. Door bekendheid te geven aan je blog, verhoog je de kans op links. Dit doe je bijvoorbeeld door te reageren op berichten op reisfora of andere blogs. Maar bedenk je wel dat het over het algemeen geen nut heeft om in je reactie te linken naar je eigen blog, omdat Google dit niet ziet als link. Het gaat hier namelijk om zogeheten no follow links.

Verse content

Ook de ‘ouderdom’ van de content in je blog bepaalt hoe vaak Google langskomt. Wanneer je namelijk regelmatig nieuwe content op je pagina plaatst, komt Google vaker langs om te kijken of er al wat nieuws staat. Daarnaast is het voor je lezers natuurlijk erg leuk als je vaak updates of nieuwe artikelen schrijft!

Veel succes met bloggen!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.