Niet altijd heb je de mogelijkheid om actief te twitteren. Toch kan het tegelijkertijd zo zijn dat je je volgers en anderen wel op de hoogte wilt houden van jouw activiteiten. Gelukkig is er een programma dat je hiermee kan helpen: HootSuite. Hiermee kun je al je social media-accounts beheren en dus onder andere je tweets van tevoren klaarzetten.

Tweets inplannen

Met HootSuite kies je zelf wanneer je de tweets daadwerkelijk wilt plaatsen. Dit kan morgen al zijn, maar ook over een week of maand. Je kunt de planning helemaal aanpassen aan jouw wensen. En zo heeft niemand door dat je in werkelijkheid op dat moment helemaal niet zelf aan het twitteren bent.

Waarom tweets klaarzetten?

Wellicht vraag je je af wat het nut is van het klaarzetten van tweets. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Stel je voor dat je van tevoren al een idee hebt van welke tweets je in de komende periode wilt gaan plaatsen, maar dat je je tegelijkertijd beseft dat je het in die periode erg druk gaat hebben of misschien wel op reis bent. Nu je nog de tijd hebt, kun je je prima bezighouden met de voorbereiding van je tweets.

Type van tevoren tweets waarin je vermeldt waar je op dat moment bent en laat deze door middel van HootSuite inplannen op het moment dat je daadwerkelijk op die locatie bent. Super eenvoudig en toch houd jij iedereen aan het thuisfront op de hoogte van jouw belevenissen.

Veilig op reis

Wil je tijdens je vakantie gebruik maken van de mogelijkheid om via HootSuite tweets klaar te zetten, denk dan goed om je veiligheid. Bedenk je wat je precies wilt delen en wat niet. Immers, komen de verkeerde personen erachter dat jij op vakantie bent, dan kan het zijn dat zij tijdens jouw afwezigheid een bezoekje aan je huis gaan brengen. Wellicht doe je er verstandig aan om je tweets af te schermen, zodat alleen jouw volgers je tweets nog kunnen lezen. Dit doe je door via je accountinstellingen op Twitter.com naar ‘privacy’ te gaan. Daar kun je kiezen voor ‘mijn tweets afschermen’ en voilà je tweets zijn afgeschermd voor kwaadwillende vreemden. Nu kan je zonder zorgen je tweets klaarzetten en delen met je volgers!

Veel succes met Twitteren!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.