Als blogger wil je dat je boodschap zo goed mogelijk wordt overgebracht, niet minder belangrijk is dat een internetbezoeker jouw blog kan vinden. Bepaalde woorden accentueren door middel van de teksteigenschappen bold, onderstreept en schuingedrukt kan een hulpmiddel zijn om een boodschap over te brengen. Eveneens kunnen deze teksteigenschappen de tekst hoger plaatsen in de resultaten van een zoekmachine. Maar hoe gebruik je deze teksteigenschappen op de juiste manier in jouw reisblog?

SEO en woorden accentueren

Bold, onderstreept en schuingedrukt kunnen gebruikt worden om op een woord of woordgroep nadruk te leggen. Belangrijke elementen van de boodschap worden zo beter overgebracht. Een zoekmachine let ook op woorden waarbij deze teksteigenschappen worden gebruikt.

businesswoman coffee working

Een gevaar is dat je de verkeerde woorden gaat benadrukken om je tekst hoog te laten? ranken bij een zoekmachine. Het volgende voorbeeld illustreert dit gegeven: ‘Het iglorestaurant dat geheel gemaakt is van ijs was een bijzondere ervaring tijdens mijn wintersport.’ Het ‘iglorestaurant’ is een belangrijk element van de boodschap van de zin, dit is geen veel voorkomend fenomeen. In plaats van dit woord schuingedrukt te maken, kiezen veel schrijvers het woord wintersport omdat daar meer op wordt gezocht. Dit maakt teksten minder leesbaar en gaat ten koste van de boodschap. Ik zou daarom altijd adviseren om iglorestaurant….

Wanneer gebruik je bold, ondersteept of schuingedrukt?

Het gebruiken van de juiste teksteigenschap bij een woord is belangrijk voor de boodschap. Bold en onderstreept worden doorgaans gebruikt om een woord kracht te geven en om het te laten opvallen in een tekst. Schuingedrukt wordt gebruikt om een onbekend woord of buitenlands woord aan te geven, bijvoorbeeld het Duitse woord voor herberg ‘ gasthofen’ kun je schuingedrukt zetten.

Maak dus gebruik van bold, onderstreept en schuingedrukt als het de boodschap van jouw blog kan versterken. Veel succes met het schrijven van je volgende blog!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.