Om te begrijpen op welke manier links en linkbuilding handig kunnen zijn voor een reisblog, is het allereerst van belang om de begrippen te kennen. Allereerst kun je gebruik maken van links. Een link is in feite een verwijzing naar een andere webpagina. Dit kan zowel een verwijzing naar een ander stuk tekst zijn als een verwijzing naar een afbeelding of product. Daarnaast is er het begrip linkbuilding. Dit betekent dat je het aantal verwijzingen door middel van links naar andere websites probeert te verhogen. Je bouwt in feite een soort netwerk om de blog heen, waardoor de blog beter gevonden wordt in zoekmachines.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Het toepassen van linkbuilding brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst schept het gebruik van eenvoudige links duidelijkheid voor de lezer. Wanneer je bijvoorbeeld een mooi artikel hebt geschreven over restaurants in Barcelona, dan kun je in je blog een link plaatsen naar enkele restaurants. Hierdoor weet de lezer precies waar jij over praat en kan hij of zij gelijk meer lezen over het restaurant. Je kunt ook gebruik maken van links om te verwijzen naar een eerder geschreven blog.

Misschien ga je in een blog dieper op een onderwerp in waar je al eerder over hebt geschreven. In dit geval plaats je een link naar die blogpost, zodat de lezer weet: o, ja, hier heb ik eerder over gelezen! Een ander voordeel van linkbuilding is de werkwijze van zoekmachines. Deze hechten namelijk veel waarde aan de mening van anderen over bepaalde content. Wanneer je de blog deelt via social media, dan is dit dus ook al een vorm van linkbuilding en zal je blog hoger in de zoekmachineresultaten verschijnen naarmate je blog meer gedeeld of geliked wordt.

 

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.