Ben je druk bezig met twitteren en vraag je je ondertussen af hoe je er nou voor kunt zorgen dat je meer volgers op Twitter krijgt? In dit artikel geven we je een aantal tips. Volg je deze tips netjes op, dan zul je al snel  merken dat je aantal volgers toeneemt. En dat zal het plaatsen van tweets nog leuker maken. Of dat nou over je werkdag gaat of over die mooie reis die je hebt gemaakt, aan het maken bent of binnenkort gaat maken!

1. Plaats regelmatig nieuwe tweets

Deze tip is misschien wel het meest belangrijk: zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe tweets post. Mensen houden er immers van om nieuwe dingen te kunnen lezen. Plaats je maar één keer in de zoveel weken een tweet, dan hebben mensen niets om voor terug te komen. Volgers die je hebt, zal je dan al snel verliezen. En dat terwijl je juist nieuwe volgers wilt krijgen… en houden. Via HootSuite kun je gemakkelijk tweets klaarzetten.

2. Zorg voor interessante weetjes

Dat je veel moet twitteren, betekent nog niet dat je kunt posten wat je wilt. De inhoud van je tweets moet interessant zijn. Dit kun je bereiken door het gebruik van humor of door belangrijke, relevante nieuwtjes te plaatsen. Een tweet kan dus leuk zijn om te lezen omdat deze grappig geformuleerd is, maar ook omdat de lezer iets van de tweet leert.

Voorbeeld 1: ben je op vakantie, houdt mensen dan op de hoogte van je locatie en hoe je die plek ervaart. Lezers die van reizen houden, vinden het interessant om dat te lezen en zullen je om die reden gaan volgen.

Voorbeeld 2: verwerk je humor in je tweets, dan zal je mensen aan het lachen krijgen. En mensen houden van lachen. Merken lezers dat jouw tweets over het algemeen grappig van aard zijn, dan zal dat een reden kunnen zijn om jou te volgen.

 

3. Houd het niet alleen bij tekst

Zorg ervoor dat je naast tekst ook plaatjes en of foto’s plaatst. Dit trekt de aandacht en is aantrekkelijker dan alleen tekst. Natuurlijk kun je ook foto’s van Instagram delen op Twitter.

4. Retweet regelmatig

Zorg er tevens voor dat je je niet alleen ‘met jezelf’ bezighoudt. Lees wat anderen te zeggen hebben en retweet hun tweets. Bijvoorbeeld omdat jij die ene grappige tweet graag met jouw volgers wilt delen of omdat jij denkt dat jouw volgers deze tweet interessant kunnen vinden.

5. Reageer op mensen

Praten mensen op Twitter over jou of stellen ze je een vraag, reageer daar dan op. Laat zien dat je daadwerkelijk een mens van vlees en bloed bent. Dit kun je doen door niet zomaar een ‘droge’ reactie te plaatsen, maar door inhoudelijk dingen met deze mensen te delen.

Waar je jouw Twitter-account ook voor gebruikt, volgers zijn altijd gewenst. Je plaatst de tweets immers niet alleen voor jezelf. Met deze tips gaat dat je vast en zeker lukken. Wees consequent in je tweets en wees daarnaast origineel. Dan zal je gauw genoeg merken dat mensen jouw tweets interessant gaan vinden en jou op Twitter gaan volgen.

Heb jij een Twitteraccount? Deel deze dan hieronder en volg ons account @Reis_Blogs!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.