Als je voor je reisblog video’s maakt en deze op YouTube plaatst, dan wil je natuurlijk dat deze filmpjes gevonden worden. Het is daarom belangrijk om je YouTube-filmpjes te optimaliseren. Als je dit goed doet, zullen je filmpjes een hogere, betere positie krijgen in de resultaten van Google en van YouTube zelf. In dit artikel geven we enkele tips.

Video op YouTube

Tip 1: Zorg voor een goede titel
Het is belangrijk dat je je video een toepasselijke, duidelijke titel geeft. Zorg dat de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden terugkomen in de titel. Maar let er ook op dat de titel niet te lang is: een korte, krachtige titel is het meest effectief.

Tip 2: Voeg tags toe aan je video
Tags zijn zoektermen waarop de video op YouTube gevonden kan worden. Door verschillende tags toe te voegen die te maken hebben met het onderwerp van je video, zal deze sneller terugkomen in de zoekresultaten. Overdrijf het echter niet, want dat kan juist weer negatief uitpakken. Kies een aantal kern-tags die kenmerkend zijn voor je video.

Tip 3: Voeg een goede omschrijving toe
Wanneer je een video plaatst op YouTube kun je een omschrijving toevoegen. Houd de omschrijving kort en bondig, en noem hierin ook de titel en de tags die je bij je video hebt geplaatst.

Tip 4: Sta toe dat mensen jouw video kunnen plaatsen
Door een zogenoemde embedded code kunnen mensen jouw video plaatsen op hun eigen pagina of website. Dit kan erg waardevol zijn, omdat je zo meer mensen kunt bereiken. Ook voor Google is dit van belang: als veel websites verwijzen naar je video, zal Google er een hogere waarde aan toekennen.

Tip 5: Spoor mensen aan je video te beoordelen
Het is belangrijk om te proberen om zoveel mogelijk beoordelingen van bezoekers te verkrijgen. Wanneer meer mensen positief stemmen op jouw video, komt dit de ranking ten goede en wordt je video eerder gevonden en dus ook vaker bekeken.

Tip 6: Bekijk de statistieken via YouTube Insight
Met YouTube Insight kun je de statistieken van je video bekijken en zien op welke punten je video verbeterd kan worden. Je ziet onder andere hoeveel bezoekers jouw video bekeken hebben en welke delen van de video goed bekeken zijn en welke delen minder. Daarnaast zijn er nog andere statistieken te zien, die inzicht geven in bijvoorbeeld de leeftijd en locatie van je kijkers.

Maak jij ook video’s tijdens je reizen? Waar zijn ze te vinden? Deel hieronder jouw YouTube kanaal!

Reacties

    Familie Meerschaert

    Wij hebben juist een roadtrip gemaakt met ons gezin van 5 naar West Amerika. We zijn dit jaar nog maar begonnen met een YouTube kanaal en zullen dus vanaf 29/7/2018 op zondag, maandag, woensdag en vrijdag om 06u00 onze vakantievlogs plaatsen in het Nederlands.

    https://www.youtube.com/c/FamilieMeerschaert

    Dank u om eens een kijkje te nemen…

    25/07/2018 at 4:36 pm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.