De bestuurder dient in bezit te zijn van een geldig rijbewijs van minstens 1 jaar oud (dit kan variëren voor sommige leveranciers en landen). Internationale huurders dienen een geldig rijbewijs te tonen van hun land van vestiging. Als het rijbewijs van dat land niet in Latijnse tekens is geschreven, is een internationaal rijbewijs vereist. Klanten die in hun eigen land van vestiging huren, dienen over het algemeen ook twee bewijzen van hun adres te leveren. Als je naar het buitenland reist, is je paspoort of Europese identiteitskaart (als die wordt geaccepteerd) vereist.

De bestuurder dient ook in het bezit te zijn van een creditcard op zijn naam, ten behoeve van de borgsom (sommige bedrijven kunnen ook een debitcard accepteren, raadpleeg de Regels & Beperkingen). Let erop dat niet alle creditcards worden geaccepteerd. Sommige landen accepteren geen debitcards, American Express, Visa Premier of Diners Club. Het bedrag van de borgsom kan variëren, afhankelijk van de leverancier, maar is meestal voldoende om het eigen risico en een volle tank brandstof te dekken. Zorg dat je de Regels & Beperkingen controleert via de link op de boekingspagina bij het afrekenen van je boeking.

Het eigen risico kan variëren afhankelijk van het formaat van de auto en het land waarin je rijdt, van USD 0,00 in de Verenigde Staten tot EUR 2500 in Italië. Lees altijd de Regels & Beperkingen voordat je definitief boekt voor de details van je specifieke prijsopgave. Let er ook op dat een cascoverzekering meestal niet geldt voor onderstel, dak, banden, voorruit, ramen, interieur en zijspiegels. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die jaarlijkse producten voor het verminderen van eigen risico verkopen, die in het geval van schade je eigen risico zouden dekken. Maar met deze polissen dien je nog steeds eerst zelf het eigen risico te betalen en het vervolgens te claimen bij je verzekeringsmaatschappij. De autoverhuurbedrijven zelf kunnen ook aanvullende producten aanbieden, zoals een Aanvullende cascoverzekering, waarmee het eigen risico verder wordt verlaagd (tot EUR 0,00).

Reacties

Comment on this FAQ

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.